Wie is de therapeut?

 

 

Mijn naam is Nies Mulder, als moeder van drie kinderen vind ik het ontzettend leuk om met kinderen om te gaan en hen op hun eigen unieke wijze te benaderen. In mijn praktijk Spelenderwijs voor Kinder-en Jeugdtherapie maak ik hier met plezier mijn werk van. Ik begrijp hoe belangrijk het voor ouders is om goede hulp van buitenaf te vinden bij moeilijkheden met hun kind.

 

Sinds de zomer van 2005 ben ik erkend kindercounselor en in Juni 2007 ben ik erkend als Kinder-en Jeugdtherapeut. In juni 2012  heb ik de opleiding Transdisciplinaire Jeugd en Gezinshulpverlening bij Pro-education in Amsterdam afgerond. In 2013 heb ik een opleiding familieopstellingen afgerond. Daarnaast ben ik trainer Rots en Water; een psychofysieke sociale competentietraining.

 

De bouwstenen van het Rots en Waterprogramma zijn :

zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Voor verdere informatie over deze training verwijs ik u naar de website

  www.in-verbindingtrainingen.nl             www.rotsenwater.nl

 

 

 

Wat is mijn visie?

 

Voor mij is elk kind uniek en heeft elk kind recht op alle steun die het nodig heeft, om op te groeien tot een evenwichtige en zelfstandige volwassene.

 

Daarvoor is het nodig dat het kind zich goed voelt, stevig in de schoenen staat en dat het zelf vanuit de eigen kracht de hulpbronnen kan oproepen om moeilijke situaties aan te gaan en op te lossen. Soms heb je als ouder hulp nodig, omdat je ziet dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit. Als therapeut begeleid ik niet alleen het kind, maar ook jou/jullie als ouder(s)/verzorger(s).

 

Ik vind het een uitdaging om samen met het kind te zoeken naar oplossingen voor zijn of haar probleem.

 

Als therapeut ga ik met een open, niet oordelende, respectvolle en empathische houding in contact met jouw kind en ik kijk hoe jouw kind in elkaar zit. Daarbij vind ik het belangrijk om het kind zijn eigen kwaliteiten naar boven te laten halen en hem of haar daarin ook aan te moedigen.

 

Als therapeut ben ik als het ware een instrument voor het kind dat het kan inzetten om zijn of haar doel te bereiken. Ik ben rustig en kan goed luisteren, een kind mag bij mij zijn wie het is. De meeste kinderen voelen zich snel op hun gemak bij mij.

 

 

Heb je nog vragen? Klik hier om meteen contact met mij op te nemen!